Hírek


Fővárosi siker a Misina Toronyfutó Versenyen
2019. június 06. 13:44
A versenyen igazgatóságunk tűzoltói közül hárman indultak. Fiatal kollégánk, Molnár Máté tűzoltó hadnagy, III. kerületi parancsnok-helyettes korcsoportjában a III. helyezést érte el.

Az előző évek hagyományainak megfelelően, idén május 31-én került sor Misina Tűzoltó Toronyfutó Versenyre. A tavalyi évhez hasonlóan előbb a hivatásos- és önkéntes tűzoltók, majd a civilek tehették próbára képességeiket. A verseny célja a speciális tűzoltói beavatkozások során fellépő fizikai igénybevétel versenyszerű keretek közötti felmérése és annak bemutatása a civil társadalom számára.

A megmérettetés minden évben sok hivatásos és önkéntes tűzoltót vonzott, ebben az évben 46 fő egyéniben, 14 fő párosban, 49-en pedig civil kategóriában indultak neki a 75 méter magas kilátónak, ami 438 lépcsőfok megtételét jelentette. A nehezítés annyi volt, hogy a tűzoltók mindezt teljes védőfelszerelésben, légzőpalackkal a hátukon és csizmában tették meg.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a  III. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Belvárosi Katasztrófavédelmi Őrs képviselte. Molnár Máté tűzoltó hadnagy, III. kerületi parancsnok-helyettes, Balázs Mihály Ádám tűzoltó százados, III. kerületi szolgálatparancsnok és Mészáros Máté István tűzoltó törzsőrmester, a Belvárosi Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnoka mérettették meg magukat.

Molnár Máté két kategóriában is indult, előbb egyéniben 3 perc 31 másodperces, majd párosban Mészáros Máté Istvánnal 4 perc 23 másodperces idővel ért fel a csúcsra. Az előbbi idő korosztályos 3. és abszolút 4. helyet ért egyéni kategóriában, míg utóbbi korcsoportban 4., összetettben pedig 9. helyet ért.

Balázs Mihály Ádám életében először próbálta ki magát a pécsi versenyen és 4 perc 29 másodperces idővel a korosztálya 5., míg abszolútban a 18. helyen csapott a célba.

A rendezvény zárásaként a tűzoltóknak Mácsai Antal igazgató, míg a a civileknek Szűcs Zsolt, a PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese adta át a helyezésekért járó okleveleket, érmeket és kupákat.

Gratulálunk kollégáinknak!


 

Kapcsolódó képek:

Fővárosi siker a Misina Toronyfutó Versenyen Fővárosi siker a Misina Toronyfutó Versenyen Fővárosi siker a Misina Toronyfutó Versenyen
>>> További képek a galériában <<<