Hírek


Gépjárműátadás a XXII. kerületben
2018. február 07. 09:24
A Budafoki Katasztrófavédelmi Őrs egy Dacia Duster típusú terepjáró képességű személyautóval gazdagodott.

Karsai Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. A polgármester kifejtette, öröm számára, hogy az önkormányzat hozzá tud járulni a tűzoltók munkájának segítéséhez, hatékonyabbá tételéhez.

Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megköszönte az önkormányzati támogatást. A dandártábornok kifejtette, a budafoki tűzoltók eddig is a kerület biztonságáért dolgoztak, de ezután ezt még hatékonyabban tudják végezni az új terepjáró gépkocsi segítségével.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke beszédében úgy fogalmazott, a tűzoltókat a legmagasabb társadalmi megbecsülés illeti azért, mert életeket mentenek és oda mennek be, ahonnan mások menekülnek. Mint mondta, öröm számára, hogy a kerület tűzoltói felelősségteljes és tiszteletreméltó munkájukat még jobb körülmények között tudják ellátni.

A gépjárműátadást követően Németh Zsolt a katasztrófavédelem jelenlévő vezetőivel megtekintette a tűzoltólaktanyát és annak szertárát, majd kötetlen beszélgetésre került sor.

Fotós: Dudás Tamás tű. zls / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Gépjárműátadás a XXII. kerületben Gépjárműátadás a XXII. kerületben Gépjárműátadás a XXII. kerületben
>>> További képek a galériában <<<