Hírek


Erős szél adott munkát a fővárosi tűzoltóknak
2017. december 12. 11:54
A hajnali óráktól több mint húsz helyszínre riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat a heves szél okozta károk felszámolásához.

A XII. kerületi Agancs utcában egy nagyméretű fa került az úttestre, a XII. kerületi Költő utcában egy kiszáradt fa dőlt ki, míg szintén a XII. kerületben a Magas úton egy fenyőfa dőlt meg veszélyesen. A III. kerületi Búza utcában, öt méter hosszú lehasadt faágat távolítottak el a tűzoltók, amely parkoló autókat is megrongált. A II. kerületi Cseppkő utcában megdőlt egy hársfa, veszélyeztetve ezzel a közlekedést. A XXII. kerületben, nagyméretű fát mozdított ki a szél, a fővárosi tűzoltók motoros láncfűrész segítségével darabolták fel a fenyőfát. Az V. kerületi Kecskeméti utcában egy társasház hetedik emeleti erkélyéről kellett az egységeknek egy a járda fölé lógó több méteres bádoglemezt eltávolítaniuk.

Igazgatóságunk felhívja a lakosság figyelmét, hogy a heves szél miatt az ajtókat, ablakokat indokolt  gondosan bezárni, a redőnyöket pedig felhúzni, vagy teljesen leengedni. A kitört ablakok, lehulló üvegszilánkok súlyos sérüléseket okozhatnak, kárt tehetnek, ezekért a ház tulajdonosai, tulajdonosi közösségei tartoznak felelősséggel. Az ablakpárkányra kihelyezett tárgyakat, virágcserepeket rögzíteni kell, illetve javasolt átmenetileg eltávolítani.

Ne parkoljunk gépjárművünkkel nagy, idős fák alá, ahol faág letörésére lehet számítani!
Gyalogosként közlekedve is számítsunk a szél által a magasból lesodort, leeső tárgyakra, kisebb-nagyobb faágakra, kerüljük azokat a helyszíneket, ahol ilyen veszélyekre lehet számítani.

Fotó: illusztráció (FKI)