Hírek


Aljnövényzet égett a XXIII. kerületben
2017. július 13. 13:49
A tűzesetben nem sérült meg senki.

Aljnövényzet gyulladt meg ötszáz négyzetméternyi területen Budapest XXIII. kerületében, a Helsinki út és a Meddőhányó utca kereszteződésének közelében csütörtökön délelőtt. A fővárosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a lángokat megfékezték. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Igazgatóságunk felhívja a figyelmet arra, hogy általános tűzgyújtási tilalom van érvényben. A tilalom kiterjed az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokra.

A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is.

A tilalom elrendelését az tette szükségessé, hogy Magyarország erdeiben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes napok számának növekedése miatt.

A földművelésügyi miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében legyenek körültekintőek, égő cigarettát ne dobjanak el. A tűzvédelmi rendelkezések megszegése pénzbírságot von maga után.

A tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes. Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról, valamint az erdőtűz megelőzéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról a www.erdotuz.hu oldal adhat tájékoztatást.